Ankara Üniversitesi’nde konsepti ve prosedürüyle bir ilk teşkil eden konferansımız, katılımcılarına akademik ekip tarafından özenle belirlenen güncel sorunlara gerçekçi ve yenilikçi çözümler üretme şansı tanır. Katılımcılar, kendileri için oluşturulan bu görkemli platformda rahatça kendilerini ifade ederler. Genel kurul sürecinde raporlar değerlendirilirken örnek teşkil eden bir demokrasi atmosferi oluşur, kurul sonunda ödüle layık görülen komite ve katılımcılarımız ödüllendirilir.
Ankara Hukuk Düşünce Topluluğu olarak 2010 yılından bu yana ülkemizin hukuk, edebiyat, sanat, spor ve sinema camiasının gözde isimlerini okulumuzda ağırlamaktayız.
Kariyer Durakları etkinliğimiz sayesinde yıl içerisinde kurumsallaşmış hukuk bürolarını ziyaret ediyor, avukatlık mesleğine dair vizyonumuzu genişletiyoruz.
Her hafta düzenli olarak gerçek-leştirdiğimiz kavram çalışmalarında hukukî, psikolojik, sosyolojik, gündeme dair her türlü konuyu ele alıyoruz. Saygı çerçevesinde oluşturduğumuz tartışma ortamımız sayesinde olaylara karşı farklı bakış açıları ediniyoruz.
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, TBMM, Türkiye Barolar Birliği gibi kamu kurumlarına geziler düzenleyip hukuk sistemimizde devlet refleksini anlıyor, kurumların işleyişlerini öğreniyoruz. Aynı zamanda yaptığımız kültürel ve eğlence dolu etkinliklerle hukuk eğitiminin vermiş olduğu yorgunluğa ara vermiş oluyoruz.
Alanında uzman hukukçuları okulumuzda ağırlıyor, tecrübelerinden yararlanıyoruz. Birçok hukuk mesleğini bir arada inceleyerek geleceğe yönelik kariyer planlamalarımızı şekillendiriyoruz.
"Celse" adını verdiğimiz hukuk ve edebiyat dergimiz sayesinde gündemi yakalıyor, güncel konularda uzmanlık kazandırabilecek düzeyde yazılar yazıyoruz. Hukuk ve edebiyat dünyasının değerli isimleriyle röportajlar yaparak kendilerini yakından tanıma fırsatı ediniyoruz.
2021 yılında çalışmalarına başladığımız Hukukî Aydınlatma Projemizle; toplumumuzun hukukî okuryazarlığını artırmayı hedefliyor, temel hak ve hürriyetler konusunda kamuoyunu aydınlatma amacı güdüyoruz.